Jämn men segdragen kamp mot Enskede

Christian Aphrem och den f.d. Assyriskaspelaren Alekh Singh

Christian Aphrem och den f.d. Assyriskaspelaren Alekh Singh · Foto: Caroline Khamo

På besök denna lördagseftermiddag för nästa match denna försäsong kom Enskede med en kör bekant i spetsen, nämligen Assyriskas tränare för några år sedan Martin Augar. Enskede i helsvart föll på målsnöret förra säsongen i försöket att ta klivet upp.

Personligen önskar jag det går vägen denna gång för ett spännande Enskede med Augar vid rodret.

Och det var just Enskede som började piggast med fina kombinationer som dock inte ledde till något farligt men ändå en indikation på att matchen skulle få en helt annan karaktär än dem tidigare på arenan denna försäsong. 0-1 kom också ganska logiskt då en högpassning hittade vänsteryttern som snyggt dämpar bollen, avfyrar ett skott som Marco Atanakovic inte helt hade koll på. Ett mål som kunde undvikas enligt min mening.

Efter målet tappade dock Enskede initiativet samtidigt som Assyriska tuggade sig in i matchen. Med det sagt fanns det inget i chansväg att notera för något av lagen. Mycket kamp, missriktade inlägg och begränsad rörlighet.

I andra halvlek blev spelet bättre med högre tempo. I matchminut 49 slog Christian Aphrem en genomskärare som Hugo Fernandez avslutar tätt utanför målvaktens högra hörn.

Med timmen in i matchen kombinationsspelar Christian Moses med Fernandez som ytterligare en gång ser sitt avslut gå precis utanför.

Det verkade vara samma vers gång på gång under andra halvleken. Fernandez får ytterligare ett avslut på kontot men även detta avslut lyckas inte förändra måltavlan. Tyvärr så skickar avslutet den vänstra stolpen.

Assyriska FF som nu hade höjt sig fick till slut utdelning. Moses skriver in sig ytterligare en gång i målprotokollet då han snyggt tar ner ett inlägg och avslutar kliniskt. 1-1 och en andra halvlek som ändå bjöd på lite bättre spel. Ett välförtjänt resultat och med tanke på att hemmalagets onsdagsmatch i benen så kan man säga att insatsen ändå var helt klart godkänd.

Nästa match spelas hemma mot Karlberg på Lördag.

Vi ses!

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩