Nemrud Awrohum ska bygga vidare Assyriska FF

Nemrud på plats för att se laget spela mot Täby FK

Nemrud på plats för att se laget spela mot Täby FK · Foto: Caroliné Khamo

Efter den gångna säsongen som förstördes av skador, tackade Nemrud Awrohum för sig och lade ner elitsatsningen. Nu tillträder han som sportchef för klubben i hans hjärta. ”Det känns som en naturlig fortsättning på min resa inom fotbollen”, säger Awrohum till redaktionens Emanuel Barmasi.

Nemrud påbörjar sin resa som sportchef i Assyriska och känner tacksam över utmaningen.

- Det känns både spännande och ansvarsfullt. Jag har alltid haft en passion för fotboll och Assyriska, och att nu få möjligheten att påverka klubben på en annan nivå är en stor ära.

Han fortsätter:

- Redan under förra året hade jag och föreningen haft en dialog om en annan roll i föreningen efter att jag gav besked om att sluta spela fotboll. Föreningen ville ha in en person som har kompetens, erfarenhet och ledaregenskaperna för att hjälpa lyfta Assyriska och vara med och bidra till att föreningens utveckling. När frågan kom så blev jag självklart smickrad men samtidigt kände jag att det skulle vara spännande och ansvarsfull uppgift. Att acceptera var ett lätt beslut då jag alltid haft en passion för fotbollen och för Assyriska FF. Det är en ära att vara med och bidra till att hjälpa Assyriska nå nya framgångar, berättar Awrohum.

Awrohum spelade många säsonger för hans moderklubb och spelade i Superettan som högst, vilket han hoppas ska gynna honom i sin nya roll.

-       Min tid som spelare har gett mig en insikt i vad som krävs för att både individuellt och som lag prestera på toppnivå. Jag förstår spelarnas behov och relationer inom en klubb. Detta kommer att vara avgörande när jag arbetar med att bygga lag och stärka vår klubbkultur, förklarar Awrohum.

Awrohum förklarar uppgifterna han har som sportchef.

- Min roll ska vara att ha hand om rekrytering av spelare genom ett tätt samarbete med sportkommittén, skapa goda relationer med klubbar o spelare, länken mellan truppen och styrelsen, överblick över våra ungdomar och deras utveckling samt ge rätt förutsättningarna till sporten för att lyckas nå framgångar. Min tid som spelare har gett mig en insikt i vad som krävs för att både individuellt och som lag att prestera. Jag förstår spelarnas behov och relationer inom en klubb. Detta kommer att vara avgörande när jag och sportkommittén arbetar med att bygga laget och stärka vår klubbkultur, menar Awrohum.

När det gällde framtidsutsikterna och målen för klubben, var Nemrut optimistisk men realistisk:

- Vi vill först etablera oss i ettan, för att senare ta oss där vi hör hemma, i Superettan. Jag ser det som mitt uppdrag att bygga en klubb som kämpar för topplaceringar. Jag ser en stor potential i truppen i år där vi har behållit vår grymma stomme från förra året och även spetsat till den med nya kvalité spelare som har lyft truppen. Får vi ihop det så kan vi nog överraska i år i Ettan, säger Awrohum.

Avslutningsvis riktade han sig direkt till klubbens anhängare:

- Jag vill att ni vet att varje beslut jag tar som sportchef är med Assyriskas bästa. Jag lovar att arbeta för att vi ska nå våra mål tillsammans, avslutar Awrohum.

Med dessa ord från Nemrud Awrohum står det klart att han är redo att leda Assyriska med både passion och precision, inspirerad av sin tid som spelare och med en tydlig vision för framtiden.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩