STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 179 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Lyckliga målskyttar - Elis Gillberg lyckades kvittera till 2-2 i 80:e minuten och Antonio Yakoub som lyckades sätta segermålet i absolut sista minuten. [FOTO: Emanuel Barmasi]

Gedigen laginsats gav tre poäng

 

När säsongen återigen upptogs reste Assyriska mot Närke för att ta sig an IFK Kumla. Nykomlingen som hittills stått upp bra i division två skulle återigen visa sig vara svåra att få hål på. Det krävdes en gedigen insats och mål i sista minuten för att åka hem med de tre poängen.

 

I en minst sagt stekande eftermiddagssol, där konstgräsmattan ångade, bjöds publiken på en underhållande match med mycket slarv då solen tog ut sin rätt på spelarna. Den föranmälda tappra publikskaran på 50 personer skulle skickas mellan hopp och förtvivlan under kommande nittio minuter.

Redan i matchens öppnande minut kunde Assyriska ta ledningen via ett skott av Ramez Matti som tyvärr inte fick till avslutet. Där och då trodde de flesta att detta skulle bli en lätt match för Assyriska. Mer fel kunde man inte ha. IFK Kumla stressade och jobbade kopiöst över stora ytor som tvingade Assyriska att slå många felpassningar. Hemmalaget kunde faktiskt ha tagit ledningen med lite mer skärpa i avsluten.

Det farligaste Assyriska presterade under de första fyrtiofem minuterna var ett skott från Uchenna Ike som tar i trävirket på en fin passning av ettrige Ramez Matti. Tre minuter innan domaren blåste för halvtid gjorde Martin Augar två byten för att försöka strukturera upp spelet.

- Vi ville ha bättre kontroll och grepp både centralt och på kanten vilket jag inte tyckte vi hade inledningsvis, förklarade Augar direkt efter matchen.

Assyriska inledde andra halvlek med snabbare bolltempo och fick så även en tidig utdelning då ännu en gång Ramez Matti fint spelade in bollen till "Uche" i boxen men som inte får till avslutet. Turligt nog blir den till en fin framspelning som Antonio Yakoub snappar upp och efter lite strul får in bollen i nättaket.

Nu skulle väl matchen bara spelas av? Så lätt skulle det inte gå, IFK Kumla replikerade omgående då man fem minuter senare kvitterade efter mycket tafatt försvarspel. IFK Kumla skulle fortsätta med sitt aggressiva spel som gav ytterligare utdelning. En fin passning som skär genom Assyriskas försvar lika lätt som smöret smälter i stekpannan. David Holm stötte enkelt in 2-1 för närkingarna. Här kände jag och mina kollegor att detta kommer bli en lång bilväg hem, inget tydde på en vändning men någonstans ekade Augars röst: Tro på det här grabbar, tro!, och hoppet var det sista som övergav hans spelare.

Tro och hopp till minut 78 så fick Assyriska äntligen fart på spelet samt en kvittering. En ypperlig utspark av Nahir Saliba som satte inhoppande Christian Aphrem i en fin position, en fint till höger och så ett inlägg rakt på Elis Gillbergs panna som nickade in bollen i krysset. Ett mål värt att sändas på Viasats sportkanaler om och om igen.

IFK Kumla började krokna mot slutet medan Assyriska som varit bollförande mestadels av matchen kunde pressa fram ett sista anfall. I matchens absolut sista minut blev en lite för hård passning till ett friläge för Antonio Yakoub. Ensam mot målvakten rullade han in bollen sakta på det varma plastgräset. Kyligt men även lite turligt då en hemmaförsvarare varit på bollen innan friläget. Bortaledningen var hur som helst ett faktum och glädjen enorm.

Kul för grabbarna, speciellt för Elis Gillberg som sprider fin energi i laget. En stark och gedigen laginsats som förhoppningsvis stärker moralen inom laget och ökar intresset bland publiken.

Nu är det fullt fokus på FC Gutes besök på fotbollsarenan kommande lördag. Siktet är onekligen riktat mot toppen.

 

 

Publicerad: 9 aug 2020 i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom

Foto: Emanuel Barmasi

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020
Blytung förlust mot Tyresö FF
Nyheter 7 sep 2020 (13:00) av Mrad Barsom
Toppmatchen mot Tyresö FF sänds live
Nyheter 5 sep 2020
Ingen publik mot Tyresö FF
Nyheter 1 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska studsade tillbaka
Senior 31 aug 2020 (11:00) av Mrad Barsom
Snöplig förlust i toppstriden
Senior 24 aug 2020 (15:00) av Mrad Barsom

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta